Home   Brievenrubriek   Medewerking   Vragen   Onderhoud site   Links   Bronnen   Contact   Auteursrechten   Alle fotoalbums

Bedrijfsbrandweer Maurits - Limburgse mijnen

Spuitgasten                                           www.limburgsemijnen BRON steenkool 1948

De brandweer van de Staatsmijn Maurits doet het dit jaar maar wat goed. Op 12 juni 1948, bij de Prov. Brandweerwedstrijden in Belfeld, spoot ze in afd. B de eerste prijs weg. Door deze prestatie kwamen de spuitgasten van de Maurits in aanmerking voor de Nationale wedstrijd, welke op 31 Juli te Bussum heeft plaats gevonden. Bij het schrijven van deze regel weten we nog niet, wat de mannen daar hebben gepresteerd. Maar ook al zouden ze niet aan de spits in de brandweerwereld komen, het veilige gevoel, dat zo'n stel prima spuitgasten geeft, kunnen ze ons niet ontnemen.

De winnende ploeg te Belfeld bestond uit brandweerlieden Boesten, Leukel, Hermans, Feron, Smeijsters, Snijders, Chorus en Peters terwijl de brandweerlieden Geurts, Appelmans en Zonneberg als reserve optraden. Bevelvoerend brandmeester was de heer Pragter. Op onderstaande foto verder geheel links de heer Eggen voorzitter van de Vereniging van Brandweerlieden op Staatsmijn Maurits  en geheel rechts de heer Wiggenraad, bedrijfs inspecteur bovengronds en Brandweercommandant van de mijn.

www.limburgsemijnen BRON steenkool 1948