Home   Brievenrubriek   Medewerking   Vragen   Onderhoud site   Links   Bronnen   Contact   Auteursrechten   Alle fotoalbums

Limburgse mijnen

Exposities over steenkoolmijnen- limburgse mijnen

 

28 november 2012

Zondag welkom.....25 jaar later

De stop erop

 

Op 18 december 1987 sloot de mijn. Tuinwijk2020 en de Stichting Erfgoed laten je even teruggaan naar de tijd van toen, want op zondag 2 december opent in de fonkelnieuwe tentoonstellingsbox van het cultuurcentrum ‘DE STOP EROP’, een unieke tentoonstelling, ingericht door de kunstenaars Paul Sochacki en Marc Milissen. Enkele tientallen foto’s, pamfletten en affiches uit de archieven van onder meer de Stichting Erfgoed Eisden roepen een sfeerbeeld van toen op: de stakingen, de sloop van mijngebouwen, Tyl Ghyselinck, de sluitingspremie van 800.000 frank.

De Stichting Erfgoed Eisden publiceert een extra lijvig, want 100 pagina’s tellend themanummer rond de mijnsluiting met interviews en verhalen over de jaren en maanden voor de sluiting.

Je bent zondag vanaf 15 uur van harte welkom op de opening de tentoonstelling. Die is dagerlijks open van 9 tot 12 uur en van 13 tot 20 uur. Tuinwijk2020 en de Stichting Erfgoed Eisden realiseren deze tentoonstelling in samenwerking met het cultuurcentrum, de erfgoedcel Mijn-Erfgoed en de Provincie Limburg. Meer info op www.tuinwijk2020.be.

 


Vorig jaar was het 100 jaar geleden dat in de Tuinwijk de eerste mensen kwamen wonen. vzw Tuinwijk100 ondernam heel wat initiatieven om het eeuwfeest en de Tuinwijk in de schijnwerpers te plaatsen. Omdat Tuinwijk100 ook in de komende jaren wil bijdragen tot alles wat de Tuinwijk mooier, groener, beter en aangenamer maakt, werd beslist om de naam te wijzigen in Tuinwijk2020. Met de Nieuwsbrief, www.tuinwijk2020.be, Facebook en Twitter word je op de hoogte gehouden. Uitschrijven kan je via info@tuinwijk2020.be