Home   Brievenrubriek   Medewerking   Vragen   Onderhoud site   Links   Bronnen   Contact   Auteursrechten   Alle fotoalbums

Jaar van de mijnen -limburgse mijnen

Weet u de fotograaf van ansichten of foto's waar geen copyright op staat, stuur een mail , dan wordt deze alsnog vermeld.

Wilt u deze foto's copieren voor op facebook of elders te plaatsen , dat hoeft U niet te doen dat kan ik zelf ook doen.

 

                        Herdenking verongelukte Mijnwerkers in Terwinselen 

 

Dit jaar (2015)vindt op zaterdag 5 december -  het Jaar van de Mijnen – de herdenking plaats van de 1475 omgekomen mijnwerkers  zowel bovengronds als ondergronds  van alle mijnen van Limburg.  Een dag die traditioneel begint  met een H. Mis om 10.00 uur  in de Parochiekerk van Terwinselen waarin Mgr. F Wiertz als hoofd celebrant zal voorgaan.  Deze  dienst zal  muzikaal opgeluisterd worden door Hans Scheijen (bas) , drie  sopranen en organist  Bart van Kerkvoort . Afgesloten zal worden met het gezamenlijk zingen van het mijnwerkerslied “Glück Auf”  Na deze dienst zullen mijnwerkers  als groep  voorop lopen  naar de Gedachteniskapel van de mijnwerkers. Busonderneming Slangen zal voor vervoer zorg dragen voor de minder valide bezoekers.  In de kapel zal  aandacht besteed worden aan de verongelukte mijnwerkers.  De  plechtigheid  eindigt met het spelen van de ‘Last Post ‘en  het leggen van een bloemstuk bij de gedenkmuur.  Na afloop is er weer gelegenheid elkaar ter plaatse te ontmoeten in de kantine van  Relim , waar onder het genot van een kop koffie oude herinneringen uit het mijnverleden opgehaald kunnen worden.                                                                                                Deze herdenking is financieel ondersteund door S.B.M. ,  de Provincie en M 2015.

Van harte uitgenodigd: Het Barbara Comité

 

 Voorzitter Martin  Herbergs  Tel: 045 - 5440101