Home   Brievenrubriek   Medewerking   Vragen   Onderhoud site   Links   Bronnen   Contact   Auteursrechten   Alle fotoalbums

Limburgse mijnen

Maandbladen Staatsmijnen

 

Een maandblad van de staatsmijnen was "Steenkool" de eerste jaargang van dit blad No1 was in december 1945  een bedrijfstijdschrift van de Nederlandse steenkolenmijnen. De laatste uitgave is in 1955 geweest, er zijn véél van deze bladen in de prullenbak verdwenen maar gelukkig zijn er ook veel bewaard gebleven. Veel van deze bewaarde exemplaren zijn naderhand ingebonden in complete jaargangen bestaande uit tien delen. Ik ben zelf in het bezit van 9 delen en zoek nog de jaargang 1955.Klik hier voor de foto's van deze jaargangen.

De inhoud van deze bladen bestond uit nieuws over: de mijnindustrie, productie van de steenkool, foto van bijzondere gelegenheden, jubilarissen, wij herdenken, advertenties van de omliggende middenstanders, prijsvragen, sociale zaken, nieuwe machines die uitgevonden werden, OVS, opleidingen, en de geestelijken kwamen ook aan het woord, eigenlijk teveel om allemaal op te noemen. 

Ik zal nog terugkomen met items over de inhoud van deze bladen