Home   Brievenrubriek   Medewerking   Vragen   Onderhoud site   Links   Bronnen   Contact   Auteursrechten   Alle fotoalbums

Oproepen door oud mijnwerkers - Limburgse mijnen

 

Biografie Heintje Simons
 
Wij zijn bezig met het schrijven van een biografie over het leven van Hein(tje) Simons.
Nu zijn we opzoek naar informatie over Hendrik Simons, de vader van Heintje. Hij was werkzaam in de Oranje Nassau mijnen en in de Hendrik te Brunssum ( tijdspanne ongeveer 1938-1964)
Graag zou ik mensen spreken die hem  gekend of met hem gewerkt hebben. Fotos waarop Hendrik Simons te zien is of verhalen uit de tijd zijn zeer welkom.
 
Vriendelijk dank, Jan Adriaan Zwarteveen
 
reactie mag U sturen naar j.zwarteveen@upcmail.nl

 

Ik ben op zoek naar de levensloop en eventuele nakomelingen van een broer van mijn grootvader. Zijn naam is Johannes Bouwens. Hij is geboren op 23-11-1884 te Princenhage. Zijn laatste bekende verblijfplaats in 1929 volgens het bevolkingsregister van Princenhage is St. Jorisstraat 206 te Echt (Limburg). Hij was toen van beroep mijnwerker. Hij heeft ook in Brunssum en Heerlen gewoond.

Wie kan mij helpen en bijvoorbeeld het archief in Echt raadplegen?

Bij voorbaat hartelijk dank.

 reacties graag naar:  pbiskop@ziggo.nl

 
Geplaatst op 04-02-2013

In de jaren 1971.1972 hebben veel mijnwerkers de mijnen verlaten. Ik zou willen vragen of er bij iemand nog foto's in bezit zijn van een afscheid ondergronds.

Het betreft nabij de tussenschacht 118,op de 250.mv.van de ON 1
Een foto gemaakt bij het vertrek personentrein met machinist Jo.Schoenmakers
Een persoon die de laatste dienst maakte heeft een fles Bokma en een aantal eierdopjes meegenomen deze staan op een electrische loc in de steengang,en de kompels zitten daar bij.
Als iemand hier iets van weet zou U dan contact willen opnemen met de webmaster.
Met vriendelijke groeten Jo.Schoenmakers

 

Mijn naam is Suzanne Valkenburg en ik ben fotograaf. Voor een publicatie over duivenmellkers ben ik op zoek naar foto's van duiventillen en  duivenmelkers uit een mijnwerkerskolonie van vroeger . 

Heeft u een oud familie album of kent u nog iemand uit een mijnwerkersfamilie met foto's van vroeger en wilt u mij helpen in mijn zoektocht? Ik hoor het heel graag! Ik wil graag de foto's gebruiken voor een publicatie en zal ze met uiterste zorg scannen en in originele staat teruggeven.

U kunt mij het beste bereiken via: info@suzannevalkenburg.nl

Met hartelijke groet,

Suzanne Valkenburg

Beste Wiel,
Wat ben ik blij met zo'n site als deze. Ik hoop dat veel mensen deze site bezoeken, want ik heb een zoekvraag.
Herman van de(r) Wal (geb Heerde 21 -11-1868 - en overl Hoensbroek 11 maart 1959) is jarenlang mijnwerker geweest. Zijn zonen Hermann, Wilhelm, Friedrich Wilhelm, Ernst en Theodor hebben ook allemaal in de mijnen gewerkt.Van zoon Frans weet ik het niet en zoon Otto heeft de mijn verlaten en is in 1937 naar Nederlands Indie vertrokken.
Zoon Otto is de enige zoon die in Heerlen is geboren. De andere kinderen( er waren ook nog de dochters Anna, Wilhelmina en Charlotte) zijn allemaal in de grensstreek op Duits grondgebied geboren.
In 1912 woonde het hele gezin in de wijk Musschemig in Heerlen.
Het is dus waarschijnlijk dat de mannen in de ON hebben gewerkt.
Het laatst bekende adres van Herman van de  Wal is de Maria Gewandestraat 62 in Hoensbroek.
Ik ben op zoek naar familieleden van deze familie.
Zoon Friedrich Wilhelm met name had een heel groot gezin met 14 of 15 kinderen (geboren tussen 1924 en 1946), waarvan de jongste, Maria Hubertina, geboren is in 1946.
Ik hoop dat er mensen zijn die mij aanknopingspunten kunnen geven.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jose Ram
Hallo,  de broer van mijn opa heeft in de jaren '30 van de vorige eeuw in de Emmamijn gewerkt. Hij heette Jacobus Defaux en was seingever. Helaas is hij door een noodlottig ongeval op 30 december 1933 in de mijn gestorven. Sinds 1,5 jaar ben ik bezig met de stamboom van de familie Defaux en ik ben heel erg benieuwd of er misschien nog iemand in leven is die hem gekend heeft? Ik besef dat het erg lang geleden is, maar wie weet....

Groet, Mildred Defaux
 

Ik ben Herman Deckers uit Kerkrade.
Een broer van mijn moeder, "Joseph de Vries" was in de jaren 40 en 50 Ingenieur op de ON. Welke van de 4 weet ik niet. Hij woonde laatstelijk in Ransdaal. Hij leefde van 1902 tot 1955. Zijn vrouw Fien was een dochter van Nicolaus Josef Nievelstein, die inspecteur bij de Domaniale is geweest, toen  Wilhelm Husmann directeur was.
Wilhelm Husmann wederom was een broer van mijn oma.
Ik ben op zoek naar gegevens van deze Joseph de Vries tijdens zijn werkzame periode.
Kun jij me helpen ?
Alvast bedankt,
Herman Deckers.


 

Ik ben bezig met het schrijven van het levensverhaal van een tante, zus van mijn moeder.Zij beiden werden in respectievelijk 1920 en 1921 in Hoensbroek geboren, waar mijn grootvader bovengronds op de Emma mijn werkte.Het gezin kreeg een huisje (een van de zgn. Astbestwoningen) op de
Steenberg in Hoensbroek. Mijn tante herinnert zich de huisjes als rood met groengeverfde deuren en raamkozijnen.
Kunt u mij zeggen of er (uiteraard in zwart-wit) foto's zijn waarop deze huisjes nog te zien zijn? En zo ja: hoe ik daaraan zou kunnen komen?

Heeft u info hierover stuur ons een e-mail

In het menu Vaalsbroek Op de foto van Vaalsbroek van Harry Rietrae staan Ovs ers van De sm Emma troep 105 van baas Jan Hekkers :boven vl/nr Harry Rietrae-Theo Roeleven-Leendert Dokter(ovl) Cris Severens-Albert Schiffeler-En Jo Zellis

Graag zou ik in contact komen met oud troep genoten

Stuur een mail ta.roeleven@telfort.nl

 

Ik mis nog slechts 4 rijwielbelastingplaatjes (mijncode met werknummer).Ik ben nog op zoek naar de volgende mijncodes.

CFM

H

HE

MA

.Het gaat mij uitsluitend om deze 4 mijncodes

Bij voorbaat mijn hartelijke dank voor je welwillende medewerking.

Heeft U deze plaatjes nog neem dan en wil u ze missen neem dan contact op met info@rijwielplaatje.nl

Ik ben op zoek naar TVS'ers die tussen 1961 en 1967 op de Staatsmijn  Emma in opleiding zijn geweest en mijn vader Mart Caris uit Heythuysen hebben gekend. Het enige dat ik weet is, dat hij zeer waarschijnlijk werd opgeleid tot ondergronds onderhoudsmonteur voor transportbanden. Wanneer hij precies aan de opleiding is begonnen weet ik niet. Zeer waarschijnlijk is dit in 1961 of 1962 geweest. In1966 (ook niet 100% zeker) is hij in militaire dienst gegaan en daarna nog even teruggeweest op de mijn tot 1968 of 1969. Mijn vader werd in 1944 geboren. Weet u of er archieven zijn waar informatie over leerlingen is terug te vinden, of andere bronnen die mij op het spoor van mede-leerlingen van mijn vader kunnen brengen?

Alvast hartelijk bedankt Met vriendelijke groeten,

Antwoorden via dit e-mail adres Marion Caris bungle@zonnet.nl

Hallo hier een vraag. Ik ben op zoek naar de ijzermenie die werd gebruikt in de mijnen.Hij was voor roest te bestrijden .Die werd gebruikt voor de stijlen in te smeren.Hij was zuur bestendig en droogte snel.Ook weet ik dat er een soort korrel in zat .Hij was grijs van kleur en ook wel eens van rood van kleur.Graag wil ik weten -Merk,Waar besteld toen,En een foto van de bussen waar het in zat,Of hebben jullie nog een beetje van deze ijzermenie.

Hoop dat jullie mij kunnen helpen en info voor mij hebben. 

specht2@planet.nl

Dag Wiel, las net het verhaal van Henk Peeters die in 1952 O.V.S.er werd. Zijn verhaal is, net als van vele oud-mijnwerkers, "mijn verhaal"  en werd bij het lezen daarvan weer even teruggebracht in het verleden. In die tijd werden wij als jonge knapen gevormd  werden tot jongelui die van wanten wisten. Ik zat in dezelfde tijd als Henk bij de O.V.S. me o.a. Nico Schonewille/Theo Vijgen/Cor van Essen. Mogelijk kan Henk zich dat herinneren. Ik heb al eens eerder een verzoek gedaan tot een "opsporing"  van de koempels uit de periode 1952-1955. Groeten Jan Schalkwijk, toendertijd wonende in Mariarade ( Hoensbroek).

 

Geachte lezer,
 
Mijn vader werkte vroeger bovengronds voor de Staatmijnen in Limburg.
Begin jaren 50 werd een regeling ingevoerd waarbij werknemers in staat werden gesteld een eigen huis te bouwen. 
Welnu, ik woon tegenwoordig in mijn ouders huis en ben in bezit van de originele tekening. 
Aannemer in die tijd was Fa. Noten in Tegelen.
Architect was Leo Fiddelers. 
Aangezien het in mijn geval gaat om bestek # 300, moeten er dus aardig wat huizen zijn gebouwd onder deze regeling.
Vandaar dat ik graag wat meer wil weten over die regeling en waar zoal die huizen zij gebouwd.
Ik hoop dat U mij kunt helpen. 
M.v.g.,

Peter J.M.Bongers

pjmbongers@planet.nl

Heeft u nog onderstaande Batco's nog thuis liggen? Stuur ons dan een mail Wim verzamelt deze!!

Wat ik nog zoek zijn 8 Limburgse Batco-elftallen, namelijk 1) AAC Maastricht, 2) Juliana Spekholzerheide, 3) Heerlen Sport Heerlen, 4) Miranda Chevremont, 5) Palemig Heerlen, 6) Staatsmijnen Emma Treebeek, 7) Staatsmijnen Hendrik Brunsum en 8) Waubach. De Batco-elftallen zijn uit het seizoen 1931-1932, zijn bruin van kleur en formaat is 24,5cm bij 16cm.

Het zou fantastisch zijn als het lukt. Alvast hartelijk dank.
Met vriendelijke groet,
Wim

Voorkant

achterkant

  


 

Hallo Wiel,
Ik kwam in december 1952 op de O.V.S. van de Staatsmijn Emma. In mijn groep zaten ondermeer Nico Schoonewille/Theo Vijgen/Cor van Essen , ene Driessen en anderen wiens namen mij  zijn ontschoten. Zou best eens contact willen hebben met kompels die met mij in de opleiding zaten. Ik heb tot 1958 gewerkt op de Staatsmijn Emma.

Groeten van Jan Schalkwijk

 

Jo Quaedvlieg is op zoek naar de kompels van de OVS op de Staatsmijn Hendrik van groep 1959-1964

Reacties vernemen wij graag

 

Beste bezoekers en lezers van  Limburgse mijnen,
 
Mijn naam is Els Ewald, woonachtig te Tilburg, geboren in Brunssum 1952.
Al enige tijd ben ik op zoek naar de Zuid-Limburgse steenkoolmijnen en/of mijn-industrie als onderwerp in de beeldende kunst en in verband met dat onderzoek vraag ik of u bekend bent met tekeningen, schilderijen, beelden, textiel handwerk en mogelijk vele andere manieren waarop de mijn-industrie is verbeeld.
Behalve in musea, archieven of in boeken zag u bij familie, vrienden, bekenden etc. misschien werk van iemand of heeft u mogelijk zelf ooit iets verbeeld, zonder dat u daar ooit mee naar buiten bent getreden. Belangrijk is dat het alleen om de Zuid-Limburgse steenkoolmijnen gaat en dat het herkenbaar in beeld is gebracht.
Weet u iets en wilt u mij daarover informeren, dan daarvoor alvast hartelijk dank.
 
Vriendelijke groet, Els Ewald


 

Wie weet op onderstaande vraag antwoord! U mag mij mailen.

 Hallo Wiel,

Bij mijn onderzoek naar het verleden van mijn familie heb ik enkele hiaten.
Mijn grootvader heeft van 1919 tot 1925 in Heerlen (Beersdal) gewoond en gewerkt.(ON III vermoedelijk)
Op de gezinskaart in het archief van Heerlen vond ik een nummer dat wellicht zijn personeelsnummer is geweest (3045).
Kun jij mij vertellen hoe ik er achter kom welk werk hij verrichte ?

Met vriendelijke groet,

Loek Bongaarts

 

Beste Wiel, Als ik naar onderstaande (deze) foto kijk, heb ik het gevoel terug van de OVS tijd. Helaas kan ik alleen nog wat

voornamen van deze groep. We waren op bezinning (Retraite) in Oirsbeek met pater Jeroen, kan jij via jou site nog wat namen achterhalen.

Bij deze roep ik dus iedereen op die zich herkent.

 Rechtsonder zittend, Pierre. B ,

 

Heeft u nog rijwielplaatjes en doet er niets mee of wil u ze verkopen, in het land is nog een verzamelaar die ze graag wil hebben of kopen.

mail dan naar dit e-mail  info@rijwielplaatje.nl

Ons bereikte het onderstaan verzoek, mocht u iets weten over de herkomst of maker van deze voorstellingen laat het ons weten AUB.

Hallo. Ik heb van mijn familie een bord en een wandplaat gekregen van de mijnen. Ik kan op het web niets over de twee voorwerpen terug vinden. Op het bord staat  spaarfonds electro afdeling Emma 1944. Op de plaat staat op de achterzijde jubileum geschenk NKMB. Ze zijn beide van aardewerk. zie de bij geleverde foto,s. Kunt U me iets meer van de voorwerpen vertellen. Graag ook de leeftijd van de plaat. M.v.g.Wiel de Graaf.

 

 

 

 

 

 

Geachte heer Wiel Palm,
 
Bij toeval kwam ik terecht op uw site. Ik ben namelijk op zoek naar de herkomst en de maker van een houtgravure die ik via een erfenis in mijn bezit heb gekregen. Volgens mij is dit een gravure van Sint Barbara de beschermheilige van de mijnen. De gravure is destijds ingelijst door een bedrijf uit Heerlen, nl. Magazijn de Huisvlijt aan de Geerstraat 52. Ik  zal enkele foto,s in een bijlage meesturen zodat u hem kan zien. Misschien leuk voor uw site bij de fotogalerie. Als u meer weet over deze gravure hoor ik dat ook gaag. De gravure is denk ik al oud, maar welk jaar weet ik niet omdat ik de maker niet kan achterhalen. Misschien dat u of een van uw bezoekers aan uw site mij verder kan helpen. Het is nr 17 staat links onder en rechts onder staat ook nog iets, ik denk Homan of zoiets. Daarna staat er goter J. C. F. Bungs of zoiets. Of deze Bungs de maker is of de ontvanger, dat weet ik niet.
 
Met vriendelijke groet,
Peter Blaauwwiekel
Heino

Antwoord: met dank aan Joost van der Poel.

Geachte heer Palm,

 
De gravure waar de heer Peter Blaauwwiekel uit Heino naar refereert, is een linoleum-snede vervaardigd door Henri Jonas.
Bron: "De Mijn" 2e jaargang Aflevering 7 december 1957 pagina 123.
 
Met vriendelijke groet,
Joost van der Poel
Stramproy

 

 

Ondanks blijven zoeken, zonder resultaat zou ik graag een oproep willen doen, aan mensen of mijnwerkers die nog iets weten over het Mijnverleden, Laura en ver. Zou graag het volgende willen weten, over de jaren begin 1960 wat ik me zo nog herinneren kan, mijn vader Hubert Haeren was destijds bovengronds spoorwerker, op de mijn Laura, wat hij ook vele jaren heeft gedaan. Mijn vraag is, er is toendertijd ook een Band tot stand gekomen, onder de naam The Roxy Band, samen opgericht met mensen die ook op de mijnen werkzaam waren, o.a. mijn vader ,die bespeelde Wiener harmonica en Gitaar, Hub Abraham, werkzaam mijn Julia, speelde Klarinet, en Theo Jansen,  andere namen weet ik niet meer, maar moet zeker een formatie van 5 man zijn geweest.

Wat ik me ook nog kan herinneren, dat ze veel in Cafe of zaal Bresser in de Laurastraat hebben mogen spelen, en zelfs Hofkappel waren K.V. Burgerlust.

Bij deze had ik graag geweten van mensen die me nog meer informatie en of zelfs Foto's kunnen sturen, bij voorbaat hartelijk dank.

Met vriendelijke groet;

Oud o.v.s.er  jaargang 1962 mijn Julia,

E- mail  ja.haeren@home.nl

Hieronder het resultaat van de oproep.

 

Geachte heer,

Mijn opa Henk (Hendrik) Nijman (geboren 6-4-1916) heeft van ongeveer 1951 tot, ik denk, 1960 in de mijn Julia gewerkt. Hij kon er altijd met heel veel plezier over vertellen. Helaas kan hij zijn verhalen niet afmaken aangezien hij afgelopen mei op 93 jarige leeftijd is overleden. Ik heb tussen zijn spullen nog een magazine gevonden waarin een groepsfoto staat van de mijnwerkers van Julia waar hij ook op staat.Mijn opa was Amsterdammer en heeft in de tijd dat hij in de mijnen werkte ook gewoon in Amsterdam ingeschreven gestaan (weet ik middels zijn archiefkaart en gezinskaart die ik bij het gemeentearchief heb gevonden).

Nu ik de beschikking heb over allemaal oude fotos en dozen vol met dias zijn er eigenlijk best wel wat vragen die bij me naar boven komen.Hoe was de huisvesting destijds, volgens mij had hij daar geen woning maar zal toch ergens geslapen en geleefd moeten hebben.

Als er woningen waren, zijn daar adressen van?

Hoe vaak kreeg men verlof om naar huis te gaan, bestonden er toen wel verlofdagen?

Weet u of er nog iets van een (personeels)vereniging bestaat o.i.d. waar bijvoorbeeld getuigschriften of andere papparassen bewaard zijn gebleven?

Zouden er nog mensen zijn die mijn opa hebben gekend, die in dezelfde periode in de mijn Julia hebben gewerkt. Weet u hoe ik daarachter kan komen?

Kortom best wel wat nieuwsgierige vragen waar ik dus heel graag een antwoord op zou willen hebben.  

Ik ben me er zeker van bewust dat het een enorme tijd geleden is en dat de club met mensen waar ik op doel waarschijnlijk heel klein is, maar .. niet geschoten is altijd mis.  

Alvast hartelijke dank.

Met vriendelijke groet,

Wendy Nijman

 

Ik ben opzoek naar Doris Gerkes Muller. Doris is geboren in Dokkum op 04-05-1879. Getrouwd met Wesseltje Fetzes Rozendal op 30-01-1902. Had 6 kinderen waar van n binnen een paar maanden is overleden. Als ik het goed heb heeft hij eerst in Westfalen in de mijnen gewerkt vanaf +/- 1905.Daarna in de 1e wereldoorlog als soldaat in Limburg en in +/- 1916 in de kolenmijnen van Hoensbroek gewerkt als sleper. Tot begin 1925. Volgens de trouwakte van zijn dochter woonde hij met gezin in Heerlen.

Mijn vraag: is er een registratie van de mannen die in de mijnen werkte? En eventueel waar ze woonden.

Vriendelijke groet,

Mevr. J. van den Berg  

Ermelo

     Hier kan u deze persoon rechtstreeks mailen als u het antwoord weet .    mail@sjanneke.demon.nl

Geachte heer,
 
Mijn schoonvader heeft een pot gekocht waarvan hij denkt dat het misschien in de mijnen is gebruikt o.i.d. Het gaat om een gietijzeren pot met een emaille binnenkant. Met opdruk:  C en dan 2 gekruiste hamers en dan H  5. Ik stuur een foto mee van de pot. Ik hoop dat u mij kunt vertellen wat voor pot het is en waar het voor gebruikt werd. En of het misschien nog waarde heeft.
 Ik ben in afwachting van uw antwoord, alvast vriendelijk bedankt.
 Met vriendelijke groet,
 Margriet Heikens

Wie weet, waar en of, deze pot in de mijn is gebruikt en welke functie had hij.

Reacties graag naar   luitenmargriet@oldambt.nl

 

 

Geachte mensen hierbij ben ik op zoek naar de Heer Salutero of Saluteru hij was werkzaam op de Oranje Nassau in de jaren vijftig, heb U informatie over deze persoon mail me dan even. Hopelijk voldoende ingelicht te hebben verblijf ik met vriendelijke groeten de Heer Goossens.

 Heeft u informatie stuur dan een mail naar dit e-mail adres  familiegoossens@zonnet.nl

 

Beste Wiel ,
 
Eerst een compliment met je mooie site ,er staat heel veel op en is mooi overzichtelijk.
Mijn vader is ook mijnwerker geweest op de Staatsmijn Emma ,hij is vanuit Groningen na de oorlog in de mijn gaan werken.
Hij was al in de 30 toen hij er ging werken .
Hij heeft 23 jaar ondergronds gewerkt.
Jammer genoeg is hij een jaar nadat hij uit de mijn moest vanwege de sluiting en nog even bij corver en de metaalfabriek in Heerlen overleden .
Op 59 jarige leeftijd .
 Maar mijn vraag is voor mijn zwager Roelof Kel .
Zijn foto kwamen we opeens tegen op de nieuwe site van staatsmijnen .nl toen moest hij opeens ergens aan denken.
Hij heeft op de O.V.S gezeten.
 In 1951 of 1952 heeft hij toen een kind gered uit een groeve bij de spoorbaan in Tuindorp waar hij ook woonde.
Het kind was zo`n 7 of 8 jaar .
In die tijd heeft hij als moedige redder in het maandblad "Steenkool" gestaan.
Nu is mijn vraag of het mogelijk is om daar een kopie van te krijgen is in afwachting ,vriendelijke groeten
 
Riet Buth -Boerma.
Ik zou hem er erg blij meemaken.
Aangezien ik in Zeeland woon is het moeilijk om zelf te gaan zoeken in een archief

rietbuth@zorkon.nl

 

Ben zelf op zoek naar een vriend, hij was samen met mij op de OVS en is later ondergronds elektricien geweest. Zijn naam was Benny Ploeg

Jo Van Paeschen      mailto:f2hjovanpaeschen@hetnet.nl

 

Mijn vader heeft op de O.N 111 gewerkt 18 jaar lang nachtdienst en altijd met heel veel plezier,samen met Adrie Vermeeren,onze toenmalige buren. Wij zijn in 1964 naar Noord Holland verhuist omdat de mijnen dicht gingen en mijn Vader,WIM JANSSEN, geen dag zonder werk wou zitten zijn wij naar hier vertrokken. Nou Heb ik nog een vraag kent een van jullie Dhr.Adrie Vermeeren of zijn zoon Martin Vermeeren want ik zou graag weer in contact met hem komen...Met vr gr. Carla Drenth Janssen   Anna Paulowna

mailto:angelsfamily@quicknet.nl  Geplaatst op 04-10-2008

 

Goedenmorgen,
 
Wij zijn een producent van, met name gebogen, houten spanten. Vorm van de elementen
wordt bepaald door onze klanten zijn dus vrijwel uniek.
Voor het in vorm krijgen en houden van het hout draaien we spindels tegen de mal aan, voor dit
indraaien gebruiken wij grote boormachines. Van 2 exemplaren die we gebruiken weten we
dat ze destijds in de mijnen gebruikt zijn (fabrikant CP) maar zijn nu eigenlijk aan vervanging
toe.
Mijn vraag is weet U nog waar we dit soort machines kunnen krijgen?? Groot gedeelte van
gereedschap is achter gebleven in de mijnen maar een gedeelte ook niet??
 
Zie Uw reactie met belangstelling tegemoet!
 
Vriendelijke groeten
NEMAHO Houtproducten
Marco de Jong

 

 

04-08-2008 --    Ik ben een oud TVSer en zoek eigenlijk uit 1960-1961 fotos van TVS en OVS leerlingen. Heb velen persoonlijk gekend en wil herinneringen ophalen. Misschien kunt u me helpen. Ik heb wel een foto van die tijd op retraite. Heb leuke herinneringen aan de Leermijn op de Staatsmijn Emma in Hoensbroek. Jammer dat ik veel namen ben vergeten, enkele zijn me bijgebleven, zoals Joep van Keeken (overleden), Theo van Dael, Pierre Beek, Funne Vallen, Wiel Reyands (overleden). Ook enkele OVSers als Cox uit Maasniel en een Indische jongen uit Beek. Jammer genoeg nooit meer gezien die laatste.

Het kamp Vaalsbroek was ook leuk vooral de overlevingstocht in de Ardennen.

Wie kan mij helpen??

Huub Schonwetter

Hochstrasse 55

52538 Selfkant

Duitsland

mailto:huub@invistio.com

Geachte heer,
 
Kunt u mij informatie geven over de werkzaamheden van de Bredasche Beton Maatschappij?
Deze onderneming heeft veel voor de mijnen gebouwd, met name voor de Maurits.
Mijn opa was als uitvoerder betonwerken van de jaren 20 tot de jaren 50 bij dit bedrijf werkzaam.

Zijn naam Piet van Esch 
Hij woonde vanaf oktober 1941 in de Eburonenstraat in Kerensheide. 
De Bredasche Beton Maatschappij was gevestigd in Breda en stond onder leiding van Bas Vriens.
Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groet,
 ThPM Hoog Antink

mailto:theohoa@hotmail.com

Mijn naam is Raymond Extra, en ben een zoon van oud mijnwerker Wiel Extra die 32 jaar in de ON lll heeft gewerkt.Helaas is mijn vader overleden op de leeftijd van bijna 78 jaar.Bijna 36 jaar woonde wij samen met ons gezin op de Emmastraat 93 in Hoensbroek. ( Mariarade ). Zijn stamboom komt van de Pastoorskuilenweg 47 in Hoensbroek.( Maar liefst 12 kinderen ). Ook twee andere broers van mij Pa waren werkzaam op bovengenoemde mijn.( nl Hub en Math ). Ikzelf woon in Stein en wilde U vragen naar een klein bescheiden over de helaas opgeblazen schacht 3 van de Staatsmijn Emma.Op de Emma was Mathijs Extra ( mijn Opa ) maar liefst 42 jaar en 3 maanden werkzaam.Ik sliep aan de achterkant van ons huis, en had dus een prachtig uitzicht op die prachtige schacht.Nouomdat ik vrij kreeg van school op 28-10` 83 stond ik tijdens het opblazen binnen een straal van 500 mtr in de buurt waar destijds twee hoge torens van de electriciteits-Centrale stonden.( omgeving Wenkenbachstraat Treebeek). Wat ik nu zo jammer vind is dat er geen beelden met geluid van amateurs of oud mijnwerkers te vinden zijn op internet van de Schacht op 28-10`83.Kunt u mij misschien een aanwijzing geven voor boven vermelde.Ik dank U alvast vriendelijk voor U medewerking aan een mooie herinnering van de "Staatsmijn EMMA". 

R.Extra Woeringenstraat 51 6171 PC STEIN ( Lb ).

VERZAMELAAR ZOEKT :
Penningen van zowel Nederlandse als ook buitenlandse mijnen.
Denk aan Mijnbouwpenningen ( nummmer van de mijnwerker, vaak drie verschillende vormen, vaak ook naam van de mijn afgekort erop), maar ook mijn-gereedschapspenningen of mijn-bandpenningen.
Schrijf me gerust een email als je iets voor mij hebt. Ik ben al blij met n nieuwe aanwinst voor mijn verzameling.
Ook medailles van mijnwerkers ter gelegenheid van jubilea van de mijnwerker of de mijn zlf vind ik interessant.
 
Dank,
Ed Pieters

14-01-2008 .Hallo, ik heb nog een pas van de mijn Emma van mijn vader , MAAR IK HAD graag nog wat fotos van hem,Van in of naar de mijn en hij heeft zelfs nog in de mijnblaadje gestaan met zoveel jaren op de mijn Emma (25) jaar dacht ik zo,Hij kreeg toen een armbandhorloge, wat mij bij staat , hier hangt ook nog een wantbord van mijn 2de vader ook (25) jaar op de mijn bovengronds.Hoe kan ik daar achter komen wie mij helpen kan der pap was der JACOB, MULLENDERS . ZIJN WERK NUMMER WAS,993 GEB, 4-4-12, VAALS.Hij was eerst in kerkrade maar moest in de oorlog van de Duitsers overgeplaatst worden naar de Emma zo ver ik weet? Mijn dank bij voorbaat als het niks oplevert jammer maar die seit is geweldig en ik blijf ze volgen ga zo door wij wachten nog een paar jaar als het kan bedankt. Der Ben.

Hallo. Ik ben op zoek naar OVSers die van 1957 tot 1960 op de Mijn Willem Sophia in opleiding zijn geweest. Vooral leerlingen van groep 19 olv. Baas Karel Dortans.  acransveld@home.nl